Drömmar

vasen

I söndags var jag på vernissage med Nina Langmann Hagman, som jag lärde känna under kursen i konstpedagogik förra hösten. Tillsammans med sina konstnärsföräldrar, Fritz och Elvor Langmann, håller Nina utställning på Galleri Hagström, Österlånggatan 5, Gamla Stan (till 31 maj 2013). http://www.ninalangmannhagman.com/

Utställningen var genomgående varm och inspirerande. Mellan väggarna kände jag kreativiteten och skaparlusten. Den sorten som aldrig sinar, hur stormigt än havet är runt båten.

Det började klia i fingrarna direkt. Så som det ofta gör när jag ser andras konst. Färgerna liksom rinner in genom ögonen och vill komma ut genom fingrarna. Genast började jag drömma om större yta för oljemåleri. Tänk att ha en ateljé vid havet, med stora fönster och ljusa väggar!

Men jag får (tills vidare) nöja mig med den närmsta lösningen – städa skrivbordet från vilande projekt – och måla på en liten duk.

Så i morse röjde jag för måleri.

Någonstans mellan söndagens vernissage och denna morgon såg jag en tavla på inspirationssidan Printrest. Jag kommer inte ihåg konstnärens namn. Det var en somrigt blå duk med en vacker liten glasvas. När jag såg den tänkte jag att en sådan vas skulle stå på bordet i den där ateljén jag drömmer om. Åh, en sådan tavla vill jag gärna ha!

Så då gjorde jag en egen.