Debutant i Svensk bokhandels höstkatalog 2013

svenskbokhandel

Inför varje ny boksäsong kommer Svensk bokhandel ut med en stor tjock katalog – en godispåse för alla som gillar att läsa. Den brukar naturligtvis intressera mig också i vanliga fall, men just den här katalogen är något alldeles extra – för jag är med själv!

På sidan 26 kan man läsa mitt debutantporträtt.

Debutantporträtt – det är ett vackert ord och när förlaget bad mig skriva det kändes det mycket högtidligt. Ganska snart fick jag lov att sluta tänka på det högtidliga, annars kunde allt knyta sig. För inte finns det något svårare än att beskriva sig själv… under högtidliga former… i text… när man debuterar som författare?

Så tänkte jag på min mormor, för det är kring hennes barndomshem som boken utspelar sig och så tänkte jag på vår årliga potatishelg, för det var efter förra årets upplaga av potatishelgen som idén till den första bilden på Freja kom. Det fick helt enkelt bli en bit familjetradition i mitt porträtt. Läs porträttet under fliken ”Om mig.”

Uppslaget 128 -129 delar jag med inga mindre än Barbro Lindgren och Sven Nordquist. Min favorit Plupp och kollegan Lennart Eng, i lovande sammarbete med Stefan Casta, vilken har skrivit en annan favorit Simma lugnt möten Maud.

Vilken bokhöst!

Men först ska vi ha boksommar!