Min första intervju som författare

Idag har jag gjort min första intervju som författare. För tidningen ATL-magasin. Jag har nämligen kriterierna för att vara med i kulturdelen: någon från landsbygden som skriver om landsbygden. Jag känner mig mycket glad att jag uppmärksammas för min skildring av landsbygden (och att jag är från landsbygden). Inte tänkte jag på det när jag gjorde boken, jag tog ju det barndomsland som ligger mig närmast.

Frilandsjournalisten och författaren Sven Olov Karlsson mötte upp på Medborgarplatsen med fotograf. Tillsammans åkte vi till Nacka-reservatet på jakt efter björkar. Vi fann en fin björkdunge till fotot och sedan genomförde vi intervjun i solen vid Hammarby höjdens tunnelbana.

ATL- magasin riktar sig till gröna företagare och ligger som bilaga till tidningen ATL, vilka profilerar sig som lantbrukets ledande nyhetstjänst. Det är en medlemstidning, men jag har blivit lovad ett exemplar.

Det visade sig snart att Sven Olov Karlsson är författaren till de sällsamma reportageböckerna Svenska Ödehus vilka jag både läst och hört intressanta reportage om på radion (och om jag inte missminner mig också sett om på SVT.) Här har vi en medveten landsbygdsskildrare på hög nivå! Alla som känner den minsta spänning inför ett tomt hus kan inte släppa böckerna.

Vilken dag.