Freja som docka

frejdocka1

I vår soffa står en liten Freja med stövlarna på. Hon är nämligen redan redo att gå till Bokspindeln på lördag. Det är min mamma som sytt så att fingrarna glött för att få henne klar till min nästa sagostund.

– Tur att det var halvdag innan Allahelgona och att det var så dåligt väder, så att jag kunde sy hela helgen, sa mamma och postade paketet på måndagen.

Det var för ungefär två veckor sedan jag fick idén att ha med mig Freja som en docka till mina sagostunder. Det finns en del som har med sig sina figurer och det ger en extra dimension i berättandet tycker jag. Så jag ringde mamma.

– Du, de där dockorna som vi hade när vi var små, med garnhår, tror du inte att en sån docka skulle passa perfekt som Freja, för mig att ha med på sagostunder? sa jag.

– En waldorfdocka, ja! Köp tyg du och rita upp hur du vill att kläderna ska se ut, sen har jag ju boken att titta i. Det blir ett roligt projekt! Jag beställer materialet till kroppen, det är ju ull, vet du, sa mamma.

Jag hämtade paketet på posten och blev så nöjd som jag visste att jag skulle bli.

Välkomna att träffa Freja på Bokspindeln kl. 13.30 om ni har vägarna förbi. Det är tioårskalas och det händer fler grejer. Nu hänger dessutom min utställning på plats i fönstret.