Mina böcker

Frejas plats, 2013
Frejas nyckel, 2014
Handbok för molnskådare, 2015
Handbok för kartläsare, 2017
Molnens melodi, 2018 (med författaren/tonsättaren Björn Petersson)

Alla på bokförlaget Opal

http://www.opal.se/index.php?p=up&id=Linnéa@Krylén#.WpP-Ml6WyUk

Alla böckerna går att fråga efter i din lokala bokandel eller finns att beställa i nätbokhandeln. För de som befinner sig i närheten av min gamla hembygd, finns mina böcker till försäljning på Bykontoret i Lit. Det är min mamma Ingrid som tagit på sig rollen som återförsäljare. En filial finns också under dagtid i anslutning till Häggenås sporthall, via min pappa Thore.

………………………………………………………………………………………………………….

Så här skriver förlaget om Molnens melodi ”En musiksaga om moln, natur och väder. Linnéa Krylén gjorde 2015 succé med faktaboken Handbok för molnskådare. Nu har hon använt kunskaperna därifrån till en poetisk bildberättelse som sträcker sig genom de svenska fjällens vidsträckta landskap. Kompositören Björn Petersson har skapat visor som följer Linnéas berättelse och som man kan lyssna på samtidigt som man tittar på bilderna. En cd-skiva medföljer boken och alla låtar finns också på Spotify och Itunes.”

……………………………………………………………………………………………………………..

I kartornas värld finns kungar som vill vara värst, upptäckare som vill vara först, forskare som hittat rätt och andra som hittat fel. Det är fullt av historier om länder, äventyrare, myter, matematik, stjärnor och mycket duktiga hantverkare. Den här boken berättar om allt det, men också om kartor i vår hjärna och i vårt språk, orienteringssporten, tunnelbanekartor, sjökort, stjärnkartor, kartografi, mytiska och påhittade kartor, brott, bluff och båg och mycket mycket mer!

Boken hittar du i din lokala bokhandel, eller i nätbokhandeln tillexempel här:

https://www.adlibris.com/se/bok/handbok-for-kartlasare-en-faktabok-om-varlden-pa-papper-9789172998797

Här kan ni se ett smakprov när jag bläddrar i boken:

 

Lotta Olsson valde Handbok för kartläsare som en av 2017 års bästa böcker!

……………………………………………………………………………………………………………………..

 

Så här skriver Bokförlaget Opal på sin hemsida om Handbok för molnskådare:

”Boken guidar genom molnens värld. Varvat med fakta om olika molnarter och deras kännetecken får man lära sig hur ett moln blir till, vad moln har för påverkan på vårt klimat, hur man kan läsa av vädret genom att betrakta molnen och hur moln har inspirerat konstnärer genom historien. Kort sagt allt man någonsin velat veta om moln!”

Boken går att köpa där du köper dina böcker! Om de inte har boken inne är det bara att fråga så tar de in boken. Naturligtvis finns den i nätbokhandeln, tillexempel här:

https://www.adlibris.com/se/bok/handbok-for-molnskadare-en-faktabok-om-vad-som-ror-sig-pa-himlen-9789172997271

och här:

http://www.bokus.com/bok/9789172997271/handbok-for-molnskadare-en-faktabok-om-vad-som-ror-sig-pa-himlen/

Barnens Bokklubb skriver: Det här är kort sagt en blivande faktaboksklassiker, skriven med stor kärlek och omsorg, som gjord för att ta med på utflykt, till sommarstället eller helt enkelt i skolväskan för att ha när den behövs – det vill säga hela tiden.

Recensionen nedan kommer från Fria Tidningens tips om sommarläsning för alla barn.

molnskadaren

September 2016 finns boken översatt till ryska!

ryska

………………………………………………………………………………………………………………………………..

Frejas plats
Frejas plats hittar du i din lokala bokhandel och i nätbokhandeln, tex på Bokus där man också kan provläsa boken: http://www.bokus.com/bok/9789172996328/frejas-plats/

bok_frejas_nyckel

Hösten 2014 kom den andra boken om Freja, Frejas nyckel. Den handlar som den första boken om ett äventyr i den lilla världen. Den här gången är det sommar och Freja är ute och letar efter ett hål som passar hennes nyckel. Här kan du läsa om boken och mig på bokförlaget Opals hemsida: http://www.opal.se/index.php?p=pres&isbn=9789172996328

Frejas nyckel hittar du i din lokala bokhandel eller bibliotek och om de inte har den inne så fråga gärna efter den så tar de hem den åt dig. Den finns också i internetbokhandlarna tex:
http://www.bokus.com/bok/9789172996854/frejas-nyckel/
https://www.adlibris.com/se/bok/frejas-nyckel-9789172996854

forskolan_frejas_platsforskolan_frejas_nyckel_klipp