Foto: Elisabet Hedstrand, Waldemarsudde. Molnskådarkursen har hållits på Prins Eugens Waldemarsudde sedan våren 2016.
Utifrån mina böcker har jag arbetat fram olika workshops, kanske blir du nyfiken att arrangera någon av dem?
Molnskådarkurs:
Har du någonsin legat på rygg, tittat upp på himlen och drömt dig bort mot molnen? Då kanske du skulle passa som molnskådare! Jag erbjuder nyfikna en grundkurs i molnskåderi. Där går jag igenom grunderna i hur ett moln blir till, hur de kan sväva, vad de är gjorda av och hur de får sin färg. Allt utifrån de moln som just då finns på himlen och om det finns möjlighet så går vi på en liten molnpromenad och lägger oss på filtar och molnskådar. (Jag har med mig foton på de vanligaste molnen, så vi klarar oss oavsett väder). Efter avslutad kurs finns möjlighet för deltagarna att få den lilla boken ”Loggbok för molnskådare” att fylla i själv och ett diplom.
Har du en verkstad i in lokal? Då kan kursen utökas med workshop och molnmåleri.
Kursen har jag hållit på bibliotek runt om i landet, på kulturfestivaler, museer, som Skapande skola projekt och på litteraturfestivaler.
Kartworkshop:
I kartornas värld finns kungar som vill vara värst, upptäckare som vill vara först, forskare som hittat rätt och andra som hittat fel. Det är fullt av historier om länder, äventyrare, myter, matematik, stjärnor och mycket duktiga hantverkare. Jag utgår från det allra mest spännande, vi tittar närmare på platsens kartor och så skapar vi egna.
Passar 8-12 år, men kan anpassas. Workshopen har jag bland annat haft på Gustavianum i Uppsala.
Storsamlare:
Nästan alla samlar på något, stort som smått! En del samlingar är väldigt märkvärdiga, andra ganska vanliga. I faktaboken Handbok för storsamlare – en faktabok att spara finns allt om samlingar, samlande och samlare. Under den här workshopen tar jag med er genom olika samlartyper och samlarområden, fascinerande, megastora samlingar och presenterar några riktiga storsamlare, både från långt tillbaka i historien och idag. Tillsammans skapar vi egna kabinettlåda eller tittar det noggrannaste vi kan på frimärken för att förstora upp dem!
Passar 8-12 år, men kan anpassas.
Egen plats:
Frejas plats är en färgrik bok om upptäckarglädje och äventyrslust hos det lilla barnet. Den tar upp känslan av att ha en plats som är hemlig och alldeles egen. Under mina besök läser jag min bok och bjuder in till samtal med barnen. Vi pratar om barnens hemliga platser och om det finns förutsättningar för det, så målar vi tillsammans och barnen får möjlighet att gestalta sin egen plats.
Jag har också med mig Freja som docka, som barnen kan hälsa på.
Passar de yngsta, 2-3 år. Programmet har jag haft under två år i Stockholms stads projekt Möt en bilderboksskapare.
Tveka inte att ta kontakt för att ställa frågor och boka en kurs. Jag följer författarcentrums arvodeslista, den kan ni ta del av här:
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.